|
עז'ה בלכמון (חביתת לחם וכמון)שמואל בוכובזהמתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה'
חומרים: 2 פרוסות לחם (שהושרו במים ונסחטו) 3 ביצים 1 כף כמון מלח אופן ההכנה מכניסים לקערה את הלחם הסחוט מוסיפים את הביצים, הכמון והמלח מערבבים היטב עד לקבלת תערובת מחממים שמן בסיר קטן יוצקים את הבלילה לסיר מטגנים כ- 10 דקות על אש קטנה ולאחר מכן להפוך את הסיר לצלחת ולהחזיר לסיר את הצד הלא מטוגן כלפי מטה ולטגן שוב כ- 10 דקות נהגו לעשות את העז'ה בלכמון לאישה יולדת אבל אפשר ליהנות מהטעם גם בלי סיבה זו תגיות: |