בולו

מנהל האתר

החומרים:
חצי קילו קמח
2 ביצים
2 חלבונים
חצי כוס שמן
½ כוס סוכר
כוס מים פושרים
25 גרם שמרים
150 גרם צימוקים שטופים (עדיף צימוק צהוב)
סומסום
גרד של קליפת תפוז
אופן ההכנה:
תחילה מערבבים את הקמח, המים והשמרים ולשים.
מוסיפים את 2 הביצים את השמן ואת הסוכר וגרד התפוז
וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק לא רך ולא קשה 
להניח בקערה ולכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח עד שיכפיל את נפחו.
לאחר מכן להוסיף את הצימוקים לתוך הבצק וללוש מחדש
לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים להניח על נייר אפיה בתבנית
לצור צורת לחם אובלי ולחרוץ עם סכין 5 פסים באלכסון 
ולתת לבצק לתפוח שנית במשך כמחצית השעה.
להבריש את החלבונים ולפזר מעט סומסום מעל
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות ואח"כ
להוריד את רמת החום ל- 140 מעלות ולהמשיך עד לגמר האפייה.  


תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים