מפרום

מנהל האתר

החומרים:
½ קילו בשר בקר טחון 
2 בצלים קצוצים
עלי פטרוזיליה קצוצים
עלי סלרי קצוצים
חתיכת לחם (החלק הרך) שהורטב במים ונסחט (לטחון עם הבשר)
2 חלמונים
מעט קינמון טחון, כפית פלפל שחור (לפי הטעם)

ירקות למילוי (לא חייבים את כל הסוגים כל אחד לפי טעמו האישי)
תפו"א - מקלפים וחותכים ל- 2 פרוסות מחוברות בקצה
חציל - חותכים ל- 2 פרוסות מחוברות בקצה
גבעולי סלרי - חותכים באורך של 6-7 ס"מ 
גזר- חותכים באורך של 6-7 ס"מ ויוצרים גומה למילוי
קישואים קטנים - מרוקנים מתוכן
תחתיות ארטישוק
לטיגון:
2 ביצים 
1 כף רסק עגבניות
קמח ופירורי לחם
שמן לטיגון 

אופן ההכנה:
הכנת המילוי: מערבבים בשר עם לחם, בצל, פטרוזיליה והסלרי הקצוצים 
מוסיפים 2 חלמונים, את הקינמון ואת הפלפל השחור ומערבבים יחד
הכנת המפרום: 
מערבבים בצלחת 2 ביצים טרופות עם כף רסק עגבניות
ממלאים את הירקות החתוכים בתערובת הבשר ומהדקים היטב
מכינים כך את כל הירקות ומניחים על מגש
מגלגלים כל מפרום בקמח ואח"כ טובלים בתערובת הביצים
מטגנים את המפרומים בשמן עמוק במחבת רחבה
הכנת רוטב הירקות:
בסיר רחב מכניסים את הירקות החתוכים ושיני השום ומכסים במים
מוסיפים רסק עגבניות ומביאים לרתיחה 
מסדרים את המפרום בשכבה אחת, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שכל הירקות 
וכל המפרומים התבשלו והרוטב הצטמצם


תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים