קוסקוס

מנהל האתר

החומרים:
½ ק'ג סולת
1 כוס שמן 
1 כפית מלח
2 כוסות מים


כלים מיוחדים:
מערכת סירים לבישול באדים (ברמה וכאסכאס)
נפה עם חורים גדולים המיועדת ליצירת גרגרי הקוסקוס

אופן ההכנה:
שופכים בקערה גדולה את הסולת, השמן והמלח ומערבבים ביד
מוסיפים כוס מים בהדרגתיות וממשיכים לערבב
מנפים בנפה המיוחדת
ממלאים את הסיר התחתון (ברמה) במים עד חציו, מניחים מעליו את הסיר העליון (כסכאס) ומביאים לרתיחה
שופכים את הסולת המנופה לתוך הכסכאס, מכסים במפית בד ומבשלים כשעה (בודקים מדי פעם שלא חסר מים בסיר)
מעבירים את תוכן הכסכאס לקערה, שופכים בהדרגה כוס מים נוספת ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים 
מנפים שוב בנפה, מוסיפים מים בסיר התחתון, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה נוספת
מעבירים לקערה ומוסיפים *כוס וחצי ממי הבישול ומערבבים

* בבישול השני, אפשר לבשל בסיר התחתון את מרק הקוסקוס   ובערבוב האחרון להשתמש בכוס וחצי מנוזלי המרק (מוסיף טעם לקוסקוס אך הופך אותו לבשרי)

תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים