רוזטה

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  

חומרים:

300 גר' שקדים
חבילת סוכר
7 כוסות מים
תמצית שקדים (בקבוק קטן שלם)
או 40 גר' שקדים מרים

אופן ההכנה:
להשרות את השקדים בקערה ובה מים קרים ליליה או לחצי יום
לקלף את קליפת השקדים
לטחות את השקדים דק
להניח סיר עם מים ולשפוך לתוכו את הסוכר
כאשר הנוזל מתחיל לרתוח יש להוסיף לתוכו את השקדים ואת התמצית
יש להשגיח על הסיר שמה יגלוש ולהעביר לאש נמוכה ל-20 דקות
לכבות את האש ולהניח לתרכובת להתקרר
יש לסנן את התרכובת במסננת דקה מאוד או בבד (גזה) כך שגרגרי השקדים לא יעברו דרכה
להעביר את הנוזל לבקבוק 

הגשה: למהול את הסירופ במים קרים ולהגיש


זהו משקה שמגישים בד'כ בשמחות ובחג השבועות

תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים