דבלה

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  

מצרכים

4 ביצים 
כ- 400 גר' קמח (תלוי באחידות הבצק)
מעט שמן


אופן ההכנה

לערבב את כל המצרכים בקערה, עד ליצירת בצק אחיד וחלק.
לקרוץ עיגולים קטנים, ולהעביר במכונת רידוד עד לקבלת רצועות ארוכות בעובי מינימלי.
לחמם שמן עמוק במחבט.
לקחת רצועת בצק ולהכניס את תחילתה לתוך השמן, כאשר יד אחת אוחזת במזלג עליו כרוכה הרצועה ויד שנייה אוחזת בסוף רצועת הבצק.
טיגון הבצק נעשה בחלקים, כלומר לאחר שתחילת הרצועה הזהיבה, יש להוסיף ולגלגל את הבצק בעזרת המזלג לתוך השמן, ולהזהיב עד לטיגון כל רצועת הבצק.
רצועת הבצק לאחר הטיגון עשויה להיראות כמו 'שושנה'.

 

מצרכים לסירופ

חצי ק'ג סוכר
2 כוסות מים
טיפת לימון

אופן ההכנה

להרתיח בסיר על אש בינונית ללא מכסה את כל המצרכים עד לקבלת נוזל דבשי (בערך כ- 30דקות).
יש לטבול היטב כל 'שושנה' בתוך הסירופ ולהניחה בקערה.




תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים