ריבת חבושים

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  


המצרכים

1 ק"ג חבושים
חצי ק"ג סוכר
2 כפות קינמון
חצי לימון


אופן ההכנה

מקלפים את החבושים ופורסים לפלחים מורידים את החרצנים ואת הפנים.
משרים את החבושים במים לכמה שעות.
מבשלים בסיר רחב את הסוכר והמיץ לימון ובוחשים היטב
לאחר מכן מוסיפים את החבושים והקינמון מבשלים על אש בינונית כ- 50 דקות עד שהנוזל מסמיך וצבעו מזהיב.
לאחר שזה מתקרר מאחסנים בצנצנת, רצוי בקירור.


ריבת חבושים נוהגים להכין לכבוד ראש השנה
וגם להגיש במוצאי כיפור אחרי הצום עם בולו ולימונדה.

תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים