באזין

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  


המצרכים לעיסה

1.5 כוס מים
מעט מלח
מעט שמן
קמח

המצרכים לתבשיל (לטביכה)

0.5 כוס שמן
0.5 כוס מים
1.5 כפות גדושות של רסק עגבניות
4 בצלים חתוכים
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
מעט פפריקה חריפה
מעט מלח
1 ק'ג בשר


אופן הכנת העיסה

להרתיח בסיר מים מלח ושמן.
להנמיך את האש.
לשפוך את הקמח לסיר ולערבב (מומלץ עם כף עץ) עד שהבצק כולו מתבשל ונעשה לעיסה אחידה.
לחלק אץ העיסה למנות  (בגודל לחמנייה גדולה).
 
אופן הכנת הטביכה

לטגן בסיר על אש קטנה את הבצל והבשר בשמן עד שהבצל מזהיב.
להוסיף את הפפריקה החריפה ולערבב ולאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות.
מניחים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים במים עד לגובה התבשיל.
להנמיך את האש מבשלים בישול איטי לזמן ממושך ומערבבים מדי פעם.
התבשיל מוכן כאשר הבשר ותפוחי האדמה התבשלו והתרככו.
לצקת את התבשיל מעל כל מנת בצק ולהגיש חם.




תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים