מצ'ומה

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  

חומרים:

1 ראש שום קצוץ
1/4 כוס שמן
1 כף פפריקה חריפה
1/2 1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
3/4 כוס חומץ
1/2 כוס מים
1 כף כמון
1 כף קימל (כרוויה)
מלח
כבד בקר, כליות, לב, ריאות
אפשר עם חלקים פנימיים של הבקר למי שמשיג (קירשה, בופחץ', מעיים של בקר)

אופן ההכנה:

לטגן בסיר את השום הקצוץ ב 1/4 כוס שמן למצב זהוב
להוסיף את התערובת של הפפריקה המתוקה והחריפה, העגבניות, החומץ והמים לסיר
במקביל להרתיח בסיר נפרד (לאחר שהוכשרו באש כדין) את הכבד הריאות והלב או החלקים הפנימיים כ- 10 דקות
לשטוף במים ולחתוך לקוביות ולהוסיף את הבשרים לסיר של התערובת
להוסיף מים כד לכיסוי הבשר לבשל כחצי שעה עד שהבשר מתרכך
לפני סוף הבישול להוסיף 3 שני שום, הכמון והקימל ולבשל עוד כ- 5 דקות

 



תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים