מופרום

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  

חומרים:

1/2 ק'ג בשר טחון
2 ביצים
2 כפות רסק עגבניות
תפוחי אדמה (לפי כמות הבשר)
מעט פטרוזיליה קצוצה
1 בצל מגורר
1 פרוסת לחם רטוב
1 כפית קינמון
מעט מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים יחד מלבד תפו'א ורסק העגבניות
לחתוך את תפוחי האדמה הפרוסות לפרוסות עבות ולחצות כל פרוסה באמצע אך לא עד הסוף ( בצורת V)
למלא כל תפו'א בתערובת הבשר כך שדפנות תפו'א יסגרו
לטבול כל קציצה בקמח וביצה  ולטגן היטב
להניח בתחתית הסיר את שאריות תפו'א רסק העגבניות והקציצות המטוגנות להוסיף מים לסיר עד גובה הקציצות
לבשל על אש גבוהה ולאחר הרתיחה להנמיך את האש לכסות את הסיר ולבשל כשעתיים
בבסיס הסיר אפשר להניח עוד ירקות חתוכים כמו : קישואים, גזר וכרובית
לחלופין אפשר למלא גם את הירקות הנ'ל בבשר ולהכין מהם מפרום


בדרך כלל המפרום מוגש עם קוסקוס 

תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים