לוביה בלכמון

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  

החומרים:

5 פרוסות  רגל בקר או בשר בקר
1/2 2 כוסות שעועית 
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות פפריקה מתוקה 
1 כף פפריקה חריפה
1 כף שום כתוש
1 כפית מלח
4 כפות כמון
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

לטגן בשמן את הפפריקה החריפה והמתוקה ורסק העגבניות טיגון קל
להוסיף את הבשר והשעועית, להוסיף מים מעל לגובה השעועית ולהרתיח על אש גדולה
לאחר מכן להנמיך את האש ולהוסיף שום, כמון ומלח ולכסות את הסיר
לבשל על אש קטנה כ- 3/1/2 שעות


להעשרת התבשיל אפשר להוסיף קוקלה
נהגו להכין תבשיל עם רגל בקר בשבת פרשת בשלח
מתאים לאכול עם קוסקוס 


תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים