בסטיל

שמואל בוכובזה


מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה  

חומרים:

1/2 ק'ג בשר טחון
4 תפוחי אדמה
2 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 חבילת פטרוזיליה
1 כף אבקת מרק
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

להרתיח בסיר עם מים וקצת שמן ללא מכסה את תפוחי האדמה (מקולפים)
לבשל גם את הביצים, הבשר הטחון והפטרוזיליה 
בזמן הרתיחה להוסיף אבקת מרק, קינמון, פלפל שחור וקצת מלח
לבשל עד שהמים יתאדו
לקרר את החומרים ולאחר מכן למעוך היטב את כל התערובת
צרים כופתאות מהתערובת
מחממם שמן לטיגון
מגלגלים בקמח וביצה ומטגנים בשמן חם דקות אחדות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב

את הבשר הטחון מומלץ לבשל בחבילה אחת ולא לפורר
מומלץ להכין את התערובת ערב לפני ולטגן את הקציצות למחרת כך התערבות נוחה יותר לעבוד

תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים