עז'ה בלכמון (חביתת לחם וכמון)

שמואל בוכובזה

 
מתוך ספר הבישול 'ממטבחה של סבתא ג'וליה

חומרים:

2 פרוסות לחם (שהושרו במים ונסחטו)
3 ביצים
1 כף כמון
מלח

אופן ההכנה
מכניסים לקערה את הלחם הסחוט 
מוסיפים את הביצים, הכמון והמלח
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת
מחממים שמן בסיר קטן
יוצקים את הבלילה לסיר
מטגנים כ- 10 דקות על אש קטנה ולאחר מכן להפוך את הסיר לצלחת 
ולהחזיר לסיר את הצד הלא מטוגן כלפי מטה ולטגן שוב כ- 10 דקות

נהגו לעשות את העז'ה בלכמון לאישה יולדת
אבל אפשר ליהנות מהטעם גם בלי סיבה זו

תגיות:


דף הבית | אודות שפתי רננות | צור קשר כל הזכויות שמורות - לפירוט לחצו כאן
בניית אתרים